Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale hulp

SoBru biedt meer dan alleen premies, tussenkomsten en kortingen aan haar begunstigden.  Onze belangrijkste taak is maatschappelijke ondersteuning door het helpen van begunstigden in nood.

Begunstigden die in hun privéleven problemen ervaren (maatschappelijke en administratieve problemen, hoge medische kosten en onverwachte financiële moeilijkheden), kunnen bij de maatschappelijk assistenten van de vereniging terecht. Zij bieden een luisterend oor en zoeken samen met u naar de beste oplossing voor de problemen die zich voordoen. Ze zijn gebonden door het beroepsgeheim en behandelen elk probleem discreet en vertrouwelijk.

Wij proberen, rekening houdend met de agenda van de sociaal assistent, binnen de week een eerste gesprek vast te leggen. Er wordt enkel op afspraak gewerkt (telefonisch of op bureau). 

Maatschappelijke ondersteuning kan op verschillende manieren:
Advies en/of doorverwijzing
Hulp bij administratie
Financiële ondersteuning

Indien je dergelijke moeilijkheden hebt, aarzel dan niet om een afspraak met één van onze maatschappelijke assistenten te maken. 

Of merk je dat één van jouw collega's een probleem heeft? In dat geval kan je je collega helpen, door hem naar onze dienst door te verwijzen. 

Onze maatschappelijk assistenten: Judith Brown en Martine Nollet.

Indien u een afspraak wenst te maken, contacteer het secretariaat op het telefoonnummer
02 279 24 70.

tekening van 2 handen die 1 man en 3 vrouwen dragen omringd met hartjes